Visionerande skol-workshop 23 augusti

LiFT collaboratory & Initiativ samutveckling bjuder in till en

Visionerande skol-workshop den 23 augusti 2014.

Nästa lördag i Stockholm genomför iS! denna mycket speciella internationella workshop för dig som tycker att framtidens skola är viktig. Läs vidare, jag tror att det kan intressera dig. Om du saknar några detaljer, kolla liftsweden.com eller skriva direkt till Karin Finnson karinfin@me.com

Detta är inte en konferens, inte ens en workshop fylld konferens. Detta är ett verkligt deltagande tillfälle, baserat på 50 + 20 Collaboratory metod, där alla kommer att uppmuntras att bidra med idéer, kunskap och visioner. Dagen kommer att avslutas med ett Open Space för att initiera fortsatta diskussioner, arbetsgrupper, uppföljning-möten etc.

Här är vårt uppdrag för dagen: ”Vi vill flytta skolan diskussionen från betygssättning, skolavgifter, disciplin, etc, till en högre nivå av komplexitet som tar upp hur man bäst utrusta barnen att leva i och leda vårt framtida samhälle. Vilken typ av lärande och kunskap behövs? Vilken typ av samhälle är det så att vi borde förbereda sig för? Dessa är inte frågor för en liten grupp av experter. De kräver vår kollektiva intelligens, dvs de kunskaper, erfarenheter och tankar hos många människor involverade i att utforska vår framtid och våra skolor.

Vår tidsplan går 9,30-16,30. Välkommen kl 9.00 för att registrera, dricka kaffe och installera dig i. Dessutom kan en intressant slutdiskussion förlängas till 17.00. Räkna med att ha en bra dag i sällskap med fantastiska människor!

Medtag egen lunch! Detta kommer att förenkla eftersom vi räknar med en kort lunchpaus för att hålla workshop dynamik under hela dagen. Drycker, snacks och smörgåsar säljs av elever på skolan (endast kontant betalning, överskott går till studieresor).

Denna internationella workshop är en del av Leadership For Transition (LiFT), ett EU-Grundtvig-projektet. Samarbetspartners för LiFT är: Institute for Integral Studies (Germany), Norwegian University for Science and Technology, Business School of Lausanne (Switzerland), Center for Integral Leadership (Austria), Initiativ Samutveckling (iS! Sweden). Alla är representerade i faciliteringen och organisationsgruppen.

Workshopen är gratis och öppet för alla. Dock kommer vi gärna emot donationer under hela dagen för att täcka kostnaderna för arenan. Föreslagna belopp: 100-150 kr (10-15 euro). OBLIGATORISK FÖRANMÄLAN senast den 20 augusti (väldigt gärna snarast för att underlätta planering) på liftsweden.com

Registrering av anmälningar:
http://liftsweden.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *