Visar Macron världen vägen framåt?

President Emmanuel Macrons regering föreslås få nio kvinnor och nio män. En konservativ finansminister och en socialist som utrikeschef. Macrons första regering i Frankrike är brett blandad från både höger och vänster. Och inför valet den 11 juni går ”Le Marche” framåt i opinionen.

Ska en ”radikal mittenpolitik” kunna ersätta polariseringen mellan pessimister och optimister, storstad och landsbygd, högutbildade och låg utbildade?

Ung president med mer erfaren hustru vid sin sida
Ung president med mer erfaren hustru vid sin sida

Inte vet jag hur han tänker presidenten. Men det ser lovande ut att välja kompetens och inte politisk åsikt. Det kan förstås bli jobbiga, interna diskussioner före beslut. Men kanske tänker de skapa en kultur baserad på lyssnande dialog?

Skulle Centerpartiet i Sverige kunna göra något motsvarande?

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel.

Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *