Värdigt en demokrati?

Kanske blir det bara en debatt mellan de båda presidentkandidaterna inför valet i USA. Det blev för dåligt när Fox arrangerade den första debatten.

Debatt i teve är underhållning. Det har inte påverkat valutgången i USA förr och frågan är om det påverkar valen i Sverige?

Vi har debatter för att ”det är bra teve”. Men de 90 minuterna med Trump och Biden vara bara för mycket för de allra flesta. Som arga barn stod de långa perioder och pratade/argumenterade aggressivt i mun på varandra. Moderatorn vädjade, strukturerade och höjde rösten, förgäves.

Varför tror du mer på debatt än dialog när det gäller viktiga frågor?

”Jag behöver uppleva kontroll för att existera överhuvudtaget”, skulle kanske Trump ha sagt?

En demokrati fungerar inte utan att ta in olika perspektiv, reflektera och utveckla ny kunskap. Detta kan en kalla utveckling. Det andra, det som visades för hundra miljoner människor i teve, kan kallas pinsamt.

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel. Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

Inlägget arkiveras 12:06pm Thursday September 30th, 2021

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *