Välkommen till oss i Almedalen!

initiativ Samutveckling (iS!) har hela 40 event under Almedalsveckan. Av 1 000 arrangörer, så står vi för mer än 1 % av arrangemangen. Temat för vår Mötesplats Skolgården är ”Almedalens goda samtal – samhällets kärna är samarbete”.

Vi bjuder varje dag på morgonreflektion kring föregående dags parti och deras samhällsbild. Vi har ett iScafé! på aktuellt samhällstema. Därefter demokratiseminariet ”Från maktkamp till samarbete”, följt av Dialogskola och brännande intressanta samtal med SVT, professor Stefan Einhorn och journalisten Ann Lagerström. Sedan Teater K respektive X som ger samhällskritisk dialog och interaktiv teater kring hållbarhet och ekonomi, clownens syn på vad vi håller på med i världen och så Playbackteater. Det senare bygger på att skådespelare gestaltar berättelser från publiken. Sedan följer dagens politiska rörelse, det vill säga fri dans!

Arrangören Region Gotland har möjliggjort en fantastisk plats, skolgården, bara tre minuter från själva Almedalen!
Arrangören Region Gotland har möjliggjort en fantastisk plats, skolgården, bara tre minuter från själva Almedalen!

Vi erbjuder besökaren att delta aktivt i goda samtal under hela dagen på vår skolgård. Till detta kommer en smyglansering av en världsnyhet – en webb-app för goda samtal på nätet. Den är en specialdesignad demo för Almedalen!

Som om inte detta vore nog kommer Friends att organisera en barnkör, under torsdagskvällen i Visby, som sjunger ett helt nytt arrangemang på ”Den blomstertid nu kommer”.

”Den ensamhet som nu kommer” heter den innerliga sången som handlar om mobbning. Jag har just gråtit till demon…

iS! tillsammans med Gestaltakademin, Teater K och X har ett starkt program.

Välkommen!

Per Hörberg

 

PS

Största dödsorsaken bland barn?

DS

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel.

Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

2 thoughts on “Välkommen till oss i Almedalen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *