Soldriven ekonomi

De senaste 400 årens utveckling, med enorm acceleration de senaste 40 åren, har skapat materiellt välstånd. Förr hade människan en liten värld på en stor planet. Nu har vi en stor värld på en liten planet.

Enligt FNs klimatpanel är det 10 procents risk för en temperaturhöjning av 6 grader, med fortsatt konsumtionsmönster. Det är liktydigt med katastrof och massdöd för mänskligheten.

MIljöprofessor Johan Rockström, Stockholm Resiliens Center, är hoppfull om USAs intention under Parismötet i december. Detta efter ett personligt samtal med Barack Obama
MIljöprofessor Johan Rockström, Stockholm Resiliens Center, är hoppfull om USAs intention under Parismötet i december. Detta efter ett personligt samtal med Barack Obama

Inget försäkringsbolag tecknar försäkring på nivån 1 procents risk. Tio procents risk skulle kunna översättas till 1 500 flygkrascher om dagen. Men vi konsumenter verkar vara beredda att ta risken när det gäller klimatet…

Johan Rockström, vår världsberömde klimatprofessor, menar att klimatmötet i Paris i december är sista chansen – om vi vill undvika den tioprocentiga risken.

En snabb omställning till hållbar energi med solen i spetsen, kan rädda inte bara planeten – utan även vår faktiska levnadsstandard.

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel.

Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *