Skillnadernas Stockholm

Har små barn hål i tänderna nuförtiden? Nja, treåringarna på Kungsholmen har det knappt, medan 13 procent av treåringarna i Kista-Rinkeby har det. Karies.

Finansborgarrådet i Stockholm, Karin Wanngård, är bekymrad. Otryggheten är ojämnt fördelad i ett segregerat Stockholm, säger hon. Men det är ett problem som påverkar hela Stockholm, inte bara vissa områden. Så länge vi delar upp staden, får vi inget helt Stockholm.

data=RfCSdfNZ0LFPrHSm0ublXdzhdrDFhtmHhN1u-gM,xZ9-NC0pXPuZAWCuUPivwONYRtRC8b2zuIAODBAnO9nnTKsJp8rvEh22XZ6XSqJl9y2HjXFl7Lzbhce7SC6JGWYGfPPQcGtk21keW029U2fA

Hållbarhetschefen i Stockholms stad, Paul Alcarón, leder kommissionens arbete. Så här säger han i DN:

– Vi måste ha kunskap om hur skillnaderna ser ut. Framför allt är segregation inte något som berör enskilda stadsdelar. Det är staden som helhet som är segregerad. Därför behöver vi stora systemlösningar för att också komma tillrätta med det. Det är fel att komma med lösningar mot enskilda stadsdelar och tro att vi kan åtgärda dem. Det är hela staden som behöver åtgärdas, säger Paul Alcarón.

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel.

Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *