Ska vi ta samtalet?

Många av oss har lidit på olika sätt i samband med coronakrisen. Vi har tvingats anpassa oss till en pandemi. Det sociala livet har satts på vänt. Kanske speciellt svårt för de unga som är på väg ut i vuxenlivet? Nog svårt är det för väldigt många vuxna.

Men tänk om detta ändå bara är försmaken av vad som kommer i en ökande takt – konsekvenserna av klimatkrisen?

Är det världen som har problem, eller är det möjligen vi själva? Kan det vara så att klimatfrågan, de ökande sociala klyftorna och den pågående pandemin – bara är symptom på de avgörande problem som behöver lösas?

Vad skulle de i så fall vara?

initiativ Samutveckling! bjuder in till samtal året runt sedan 2012. Vi är den största arrangören av demokratisk dialog under Almedalsveckan sedan 2013. I år har vi 20, digitala, samtal.

Bilden visar ju inget samtal. Detta är publik när en partiledare talar i Almedalen. Men det är människor som engagerar sig i samhället. 1 000 almedalsbesökare deltar sedan i våra samtal i grupper om 20 – 100 personer. Foto: Region Gotland/Peter Häggbom Norrby

Samtalen hålls av en Dialogvärd eller flera, om det är en stor grupp. Vi ser till att deltagarna lyssnar mer än pratar. Det har visat sig skapa fantastiska samtal kring svåra samhällsfrågor genom att vi lär oss av varandras olika perspektiv.

Du är så välkommen att delta. Ladda ned appen Almedalen just nu – sök på samutveckling – så hittar du vår Oas i Almedalen och de 20 digitala mötena!

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel. Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

Inlägget arkiveras 10:11am Friday June 10th, 2022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *