Samtalscafé i Kista

Nu har vi startat ett samarbete i Rinkeby-Kista. Det är inte alla som vet att området ingår i Stockholm Stad med stadsdelarna Akalla, Husby, Kista och Rinkeby. Andra stadsdelar i Stockholm Stad är Spånga och Tensta. Många sammanfattar dessa stadsdelar i namnet Järva. Som i Järvaveckan på Spånga IP, vid Tensta.

Samtalscaféerna på hotellen vid Norra Bantorget respektive Kista följer de 17 globala målen.

Comfort Hotel Kista är ganska nybyggt och har en inbjudande lobby. Och framför allt en öppen och inkluderande ledning. Både för hotellet i sig och på koncernnivå. Där i lobbyn samlades idag 16 personer kring ett av de globala målen, vatten.

Det blev en kvalificerad grupp med bl a projektledaren för nationaldagsfirandet i Rinkeby, skolledare i Husby, entreprenör i Tensta, projektledaren för ”2022-initiativet” och kreativa boende i området.

Om bara ett par år är det 50 år sedan Stockholm arrangerade den första FN-konferensen om hållbarhet. Indira Gandhi var en av talarna. Jubileet år 2022 planeras med Stockholm som hub, men för att undvika tusentals flygresenärer kommer lokala möten hållas digitalt i många av världens största städer. Syftet med 2022-initiativet är att vare en stimulans till att fler länder gör mer redan nu – inför Agenda 2030-målen.

I lobbyn på Comfort Hotel Kista kommer det även att hysas start up-bolag. Lokala förmågor kommer för stöd och stimulans att utveckla hållbara idéer för samhället. Hotellets affärsresenärer bjuds in i samtalen.

Ett speciellt program för kvinnor i dessa stadsdelar, kommer att startas. Förhoppningsvis med kvinnliga förebilder från hela världen, som bor på hotellet. Och från andra goda krafter.

Kort sagt, det blev en lyckad eftermiddag på Comfort Hotel Kista!

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel. Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *