Samarbeta för synergi och samhällsnytta

Ensam är stark, heter det.

Stämmer det?

Vi människor, homo saphiens saphiens, har utvecklats därför att vi samarbetade bäst. Andra människoliknande varianter fanns både före och parallellt med den enda ras som är vi. Samarbete äger!

Men när vi är rädda så smalnar synfältet och vi blir osmarta. Rädsla skapar kortsiktiga beslut och småpojkar i kostym kompenserar gärna sina tillkortakommanden med klassiker som makt och kontroll.

För vad ska vi annars kalla det vi ser i de stora ländernas inkompetens?

Vi står mitt i en klimatkris, en flyktingkris och ett krisande globalt samhälle. Klyftorna ökar mellan rika och fattiga, även i Sverige. Men dessa kriser överskuggas av rädslan för ett nytt virus. Perspektiven har smalnat och de stora frågorna kommer i skymundan.

Som att ”låsa in brottslingarna” – aktualiserat av de allt för många skjutningarna i Sverige. Dessa ”kriminella element” är i 20-årsåldern eller yngre.

Är det inte lite väl få personer som fokuserar på föräldrar och andra vuxna i samhället. Vilket ansvar har vi? Vad är det som vi inte gör? Vad är det som vi borde vi göra tillsammans?

Centralt i stan samlas vi på måndagar kl 09:30 – 11:00, välkommen till Clarion Hotel Sign!

Samtalscafé! som idé lever och frodas sedan år 2013. Denna vecka var vi 25 personer på Clarion Hotel Sign som pratade kring genomförandet av Agenda 2030.

Välkommen du också till det centralt placerade hotellet i Stockholm. Måndagar kl 09:30 – 11:00.

För dig som inte bor i Stockholm finns Samtalscafé! Digital på torsdagar kl 13:00 – 14:30. Se Facebook i Gruppen Samtalsgården.

Låt oss samarbeta för synergi och samhällsnytta!

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel. Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

Inlägget arkiveras 8:50am Friday September 3rd, 2021

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *