Mötas eller inte mötas, det är frågan

Tilliten har varit en bärande kraft i skapandet av dagens Sverige. Vi lever som fria individer i en öppen välfärdsstat. Detta samhällsbygge riskeras dock när misstro och klyftor ökar mellan olika grupper i samhället.

En demokrati behöver ständigt utvecklas. Detta kan ske i samarbeten över hela landet. På arbetsplatser, i bostadsområden, mellan oss alla i vardagens möten på bussar, gator och torg.

Kan vi mötas för att bygga broar över skillnader som ålder, kön, etnicitet, utbildning och bakgrund? Står vi vid ett vägskäl mellan att polarisera, eller att samarbeta?

Från en föreställning på Unga Klara
Från en föreställning på Unga Klara

Du är inbjuden till en gemensam upplevelse av ett Sverige i minimiformat. Istället för olika föredrag, så kommer din och min berättelse att få gestalta samhällets olika perspektiv, utmaningar och lösningar. Strävan är att vi speglar dagens Sverige på olika sätt. Kvinnor och män, unga som gamla, nysvenskar och etablerade svenskar, näringsliv och förvaltning, studenter och arbetslösa, glesbygd och stad.

Frågan är hur vi kan ta udden av ”vi-och-dom” i samhället? Vilken väg kan vi gå för att skapa ett socialt hållbart samhälle?

Kom med öppet sinne för att dela dina berättelser med andra. Genom playbackteater och dialogcafé skapas möjlighet för olika perspektiv att respektfullt mötas. En ömsesidig förståelse för den andres upplevelse skapar förutsättningar för ett samarbete.

Dag och plats: Fredagen den 13 mars, Unga Klara, vid Sergels Torg i Stockholm.

Tid: Kl 15:00-18, med paus för fika och mingel. Kom i god tid!

Pris: Ungdomar upp till 19 år och arbetslösa gratis. Var med och täck våra kostnader med en valfri entréavgift:

# Minimiavgift 100 kronor

# Normal avgift 200 kronor 

# Generös avgift 500 kronor

Endast 120 platser. Bindande anmälan via https://visesden13mars.eventbrite.com/ senast den 15 februari!

Varmt välkommen!

Stiftelsen Ekskäret         Teater X         Initiativ Samutveckling

 

 

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel.

Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *