Kraften bakom riktning (Del 3 – The Great).

I tidigare blogginlägg i denna serie har ’riktningen’ varit ledstjärna, i denna del blir det kraften bakom som synas (The Great).

Kan det vara så att närvaron pockar på uppmärksamhet samtidigt som den skuggar ”sanningen”, en sanning om förmåga och tillit till en kraft mer bärande än tankekraft. En kraft utan form som från ett nulöst tillstånd har potential att träda in i handlingarnas centrum, precis när den behövs, i nuet. En okänd natur som blockeras av tidigare erfarenheter och minnen, en kraft med längtan om att bli känd som THE GREAT?

Den vetenskaplige kan synliggöra kraften för sig själv genom att likställa den med ”svarta hål”, den kraft som med sin mörka materia drar allt från hela galaxer till elektroner (”känd materia”) till sin definitiva slutstation, eller är det början på något nytt ;-)

Att det okända för alltid kommer vara okänt hör väl i sig till sakens natur, det finns alltid något nästa bortom nästa sanning o.s.v. DET OKÄNDA … OKÄNDA.  Ett slutgiltigt svar skulle aldrig ställa fler frågor om det var slutgiltigt, och finns inga frågor finns inga svar heller. Så frågan är … åtskils jag av alla frågor och svar istället för att bäras av dem i det manifesterade, leva NUTIDSLÖST.

Det som formar jaget, den universella ”storheten” rädsla med alla sina falska bilder om vad trygghet är. Bilder om mig själv som utifrån gårdagens minnen när de upprepats förstärkt det förflutna (det kända), bilder vars paradoxala baksida lett till rädsla om trygghet, och som för att bryta med krävde mod att släppa taget. Så genom att sluta leva utifrån gårdagens bilder kunde insikt utan minne och erfarenhet träda in, det bortom kunskap.

Då som nu har avsikten varit att utforska det nulösa, en kraft som i tystnad bjudit på omvändning genom att leda bort från att behöva motivera, förklara, försvara, erkännas, höras och godkännas. I tystnaden har ”The Great” trätt in och frigjort från behov av effektivitet och produktivitet.

Att utforska ”The Great” har varit och är, att utforska tystnaden.      

Tystnaden har skapat och skapar utrymme, en rymd som gör egot tillåtande. Och i den tystnaden har ingenting behövts sägas eller göras förutom att lyssna, och då, bara då, HAR KRAFTEN BAKOM TRÄTT IN – THE GREAT, helt obekymrad ledsagade denna kraft in det fullkomliga som en varaktighet, en konstant som är.

Burn

 

Dagens låt: Two Hearts med Thomas Bergersen.

 

 

Thomas Romlin

Thomas Romlin

Medlar icke dualistiska insikter såsom det existentiella.
Gillar enande och subjektiva upplevelser vilka då och då brukar kallas för kärlek ;-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *