Healing – Att Läka Tillsammans!

Här är lite funderingar kring samvarons helande effekter på såväl individ som samhälle!

Visst är en stunds avkoppling och/eller mindfulness ett välkommet inslag i dagens vardag, möjligheten att få reda ut allt pågående tjatter oavsett det är mitt eget eller andras, internt eller externt? Kanske det t o m är en nödvändighet för att vara en god energi för läkande samvaro, energi som bekräftar och bekräftas, samvaro när jaget är nästan helt upplöst, det som känns så tillsammans, gemenskap i en energetisk dans, enhet.

Energy-to-Heal-logo-V11

För visst är gemenskap helande när den är ömsesidig även om stunder av enskildhet och stillhet är sinnets ”ordningspolis”. God gemenskap får en både att stå ut med och bekräfta sig själv.

Nyckeln till helandet verkar vara att våga ta i och handskas med gemensamma rädslor, att ärligt visa på ”intimitet” i relationer även när det känns svårt, för när samtliga deltagare reflekterar utan hämningar, när ingen agenda finns att försvara, då tillåts ofta det äkta helande sätta igång, då upptäcker man nästan alltid att ”alla” bär på samma rädslor.

Äkthet verkar vara det som leder lugnet och får enheten att ”fungera” i samvarons renaste form, tillsammans. Och det torde man vara ganska säker på, att hela människor har en större förutsättningar att läka samhället då samhället består av individer, tillsammans, så låt oss läka tillsammans.

 

Dagens låt: Faster med Within Temptation

Thomas Romlin

Thomas Romlin

Medlar icke dualistiska insikter såsom det existentiella.
Gillar enande och subjektiva upplevelser vilka då och då brukar kallas för kärlek ;-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *