Givande Giv

Källan till all glädje verkar finnas i givandet, att ge kan ses som det mest givande som finns, åtminstone för den som uppmärksamt lyssnar … Lyssnar till det som är, det tidlösa hos både givare och mottagare.

Ordet GIV med betydelsen att GE är synonymt med initiativ, något en annan ser som benmärgen i … och synonymt med Initiativ Samutveckling … ATT GE.

En fråga man kan ställa sig är om alla har något att ge, och ja, det verkar så?
”Bara” att lyssna verkar fungera som givandets största giv, när lyssnandet opererar ges både sändare och mottagare möjlighet att lyssna in det som är, det som eftersöks, och för det verkar genuint lyssnande krävas, att lyssna till sig själv.

busywheel2

Kan lyssnandet nå så ”djupt” att det touchar vid existensen och svarar upp till filosofins äldsta frågor, t ex den om ”Who am I”?

Tänk om det är så, att lyssnandet är nyckeln till vår existens, då är det inte konstigt att glädjen finns i att lyssna, om vår tids största mysterier besvaras genom att ”bara” lyssna :-)

Min alldeles ”egna” erfarenhet är ;-) att när en lyssnar med allt en har, det en är … då hör en allt, då ges möjlighet att svara upp till, och ge av det som verkligen ger, det oväntade, det oförutsägbara, givandet i sin renaste form, det som är glädje, att se, att bekräfta, att älska.

… och vad är det?

 

Dagens låt: Learn To Be Still med The Eagles

 

Thomas Romlin

Thomas Romlin

Medlar icke dualistiska insikter såsom det existentiella.
Gillar enande och subjektiva upplevelser vilka då och då brukar kallas för kärlek ;-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *