Finansministern – en blivande iSare?

Finansminister Magdalena Andersson varnar för att rasism och intolerans sprider sig i samhället. Samhällsklimatet i Sverige håller på att förändras. Toleransen mot oliktänkande och människor från andra kulturer befinner sig på ett sluttande plan, enligt henne.
– Det sprider sig i det lilla, i kommentarerna och glåporden på gatorna och på nätet. Det sprider sig i det stora med främlingsfientliga valframgångar, sade Magdalena Andersson till DN.

magdalena-1

Hon underströk i sitt tal på S-kongressen att det inte bara gäller motstånd mot invandrare. Även många andra känner sig ifrågasatta.

– Alla de som ser ut att ha fötts någon annanstans. Alla som lever med någon som är född i ett annat land – eller ser ut att vara det. En make eller maka, en livskamrat, en älskad son eller dotter. Hatet drabbar dem som öppet vill tillbe en annan gud, den unge kille som blir sprudlande förälskad i sin killkompis och journalister som skriver i våra tidningar. Det drabbar unga feminister som blir uthängda med namn och adress för att de protesterar mot dagens ordning.

Den bästa strategin för att motverka de främlingsfientliga krafterna är att bygga landet starkt för framtiden, menar Magdalena Andersson.
– Här ligger grunden till att vår ekonomiska politik måste utgå från ett Sverige som överbryggar klyftor mellan människor, sade hon.

Ja, kanske det goda samtalets väg vore något, även för riksdagen?

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel.

Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *