Byte av perspektiv?

Ja, en utgångspunkt för initiativ Samutveckling! är just att det finns många perspektiv på snart sagt alla frågor. Vårt och samhällets problem är att vi/jag tycker att just vårt synsätt är rätt. Hur kan du veta det?

Och vart leder den idén – att du har rätt och nästan alla andra har fel?

Hur resonerar den som inte noterar att exempelvis Sverige slår värmerekord år efter år? Eller att isen vid polerna smälter mer än vanligt och att det ibland är 20 grader varmt på Nordpolen? Hur resonerar den som blundar för att den samlade vetenskapen på området visar att det beror på människans utsläpp av växthusgaser?

När vi redan befinner oss i klimatkrisen och där bl a coronakrisen lett till större sociala klyftor både i Sverige och i Världen, så är det kanske hög tid att bli mer nyfiken på andra sätt att sköta saker och ting?

Som på hur vi kan samarbeta och kommunicera bättre? Det tog talmannen 134 dygn att få till den regering som föll i juni och återuppstod i juli. Effektivt? När Riksdag och Regering lägger fokus på spelet om makten, så undrar jag om inte även du undrar. Vad är meningen?

Den som idag fortfarande förnekar klimatkrisen, bidrar till dess konsekvenser. Vissa partier förnekar mer än andra. Vi behöver nog hjälpas åt. Partierna är bara en spegel av dess väljare.

initiativ Samutveckling! skapade 20 dialoger under årets digitala Almedalsvecka, tillsammans med We are laja. Vi samlade ett par hundra deltagare, mitt i högsommarvärmen. Inte minst på temat ”unga och klimatet”.

Oasen i Almedalen, så kallas vår mötesplats. En plats att vila och hämta kraft på. Och för att bidra till en demokratisk samhällsutveckling. (Foto Almedalsveckan)

Kolla gärna här, sju minuter in i programmet https://www.youtube.com/watch?v=m4kOJvLdkT0

Hur tar vi detta vidare i ditt företag under resten av 2021?

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel. Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

Inlägget arkiveras 9:08am Wednesday July 13th, 2022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *