Bara ord, men ändå

De nordiska statsministrarna har nyligen presenterat en gemensam deklaration att de nordiska länderna ska bli de mest hållbara i världen år 2030.

De nordiska samhällena ska bli koldioxidneutrala. Fokus ska ligga på kunskap, innovation, mobilitet och digital integrering. Detta tillsammans med social hållbarhet i inkluderande och jämställda samhällen.

Välmening utan handling blir ju hycklande retorik. Handling utan välmening leder till våld och fascism. Men en hållbar och välmenande handling från statsledningen kan bli ett startskott för många människor att sätta igång.

Så låt oss sluta vara kommenterande åskådare på sociala medier, på jobbet och på fritiden. Låt oss kliva ned från läktaren och delta aktivt med vår kunskap för att skapa denna innovation, mobilitet och integrering.

Företag som tar ställning för en hållbar framtid och som dessutom levererar, blir lönsamma och attraktiva på alla sätt. Jag slår ett slag för medveten kapitalism i ett öppet samhälle där organisationen är en del av ett etiskt och moraliskt medborgarskap.

Många olika perspektiv behöver mötas för att lösa komplexa problem

Vad är du beredd att göra? För det är onekligen bråttom. Om du undrar vad jag gör förutom att skriva, så bidrar jag årligen till demokratiska samtal om vår gemensamma framtid. Närmare 10 000 medborgare har deltagit i våra Samtalscaféer sedan 2013. Så nu utmanar jag dig att bidra mer än vad du kanske redan gör!

Välkommen under hösten på Samtalscafé – samhällets läkande rum!

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel. Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *