Årets jultal

Många av oss är oroliga för vad som händer i världen. Inte minst för att det börjar bli påtagligt även i vår hemkommun. Tiggarna och flyktingarna kommer på toppen av det faktum att 16 procent av det svenska folket är födda utomlands. Vi lever redan i en ny tid. Den som inte accepterar detta, kommer att leva sitt liv i rädsla.

Årets jultal är inte mitt, utan antropologen Scott Atran’s i FN. Det handlar om att bidra till att unga människor kan skapa sig värderingar och drömmar bortom den materialistiska världen. Idag infiltrerar ISIS världen med en dröm om kalifatet och att martyrdöden är bättre än det ytliga västerländska livet. Kalifatet finns som en idé i hjärtat även hos fridsamma människor. ISIS använder detta politiskt för att ändra världsordningen.

Vi kan inte övertyga vilsna unga med att lyckan finns i konsumtionen. Kan vi ens övertyga oss själva om det?

Bidra till att unga möter unga i tillit, för att utveckla värderingar och visioner.
Bidra till att unga möter unga i tillit, för att utveckla sina värderingar och visioner.

iScafé! är idén om det pågående samtalet oss människor emellan. Det finns en växande fredsrörelse av ”studiecirklar” där unga söker upp unga i mindre grupper och en till en – för att prata kring värderingar och drömmar. ISIS lyckas infiltrera det globala samhället med ett alternativ till västerländska materialism – drömmar och visioner. Detta går inte att möta med ett materialistiskt tänkande, utan med andra värderingar och drömmar. Så om du ska lyssna till ett jultal i år, så rekommenderar jag varmt detta

https://www.youtube.com/watch?v=qlbirlSA-dc

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel.

Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *