Ett läkande rum vid vackra Almedalen!

iS! har deltagit under Almedalsveckan sedan 2013. Vi fokuserar på att skapa de möten Sverige behöver på Samtalsgården Detta som en balans till retorik, debatt och torgförande av olika särintressen. Ett debattklimat som går ut på att vinna varje duell, skapar konflikter och leder till en vacklande tilltro till samhällsbygget. Detta riskerar att urholka vår demokrati. Tillit är skört, vi bidrar med ett samhällets läkande rum!

Syftet med Läkande rum under Almedalsveckan, är att stärka civilsamhället med hjälp av ett bättre samtalsklimat. Att bidra till det lyssnande samhället, där social hållbarhet är helt integrerat med ekologi och ekonomi.

Vi lever i en orolig tid. Klimatfrågan, det finansiella systemet, maktkamp, krig, terror och flyktingar gör att vi behöver samarbeta bättre över flera olika gränser. Fred börjar hemma, bland grannarna och hos mig själv. Inre frid, tror vi även skapar yttre fred.

På vår mötesplats, centralt under Almedalsveckan, finns dialogvärdar som bidrar till sköna möten mellan olika människor kring viktiga samhällsfrågor för framtiden. Vi lyckas attrahera så olika grupper som Nazister och rasister, Sverigedemokrater, Moderater, Kristdemokrater och politiker från övriga riksdagspartier. HBTQ-personer, gubbar, gummor, unga, blyga, muslimer, kristna, judar, hinduer, vilsna, tvärsäkra och nyfikna människor. De flesta som kommer är helt enkelt vanligt folk.

Vi har nu över 5 000 aktiva deltagare under Almedalsveckan sedan 2013!

iScafé! på S:t Hansskolans skolgård, Almedalsveckan 2014
Morgonreflektion kl 08:00 iScafé! på S:t Hansskolans skolgård, Almedalsveckan 2014 kring M:s samhällssyn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *