Hatet i Riksdagen

Borzoo Tavakoli driver ett redovisningsföretag och är förmyndare för ett flertal ensamkommande flyktingbarn. I DN skrev han nyligen ett öppet brev till Kent Ekeroth, som nu åter ingår i SD:s innersta krets.

Kent, du är uppväxt här i Sverige. Du fick allt som jag kämpade för och riskerade livet för, alldeles gratis när du föddes i detta land. Genom att förolämpa och hetsa mot invandrare har du fått en plats i riksdagen med en hög lön och en maktposition.

Om jag jämför mig själv, skriver Borozoo Tavakoli, med tillgängliga uppgifter om dig Kent, så noterar jag:

• att jag aldrig förekommit i det svenska polisregistret medan du har ett digert register med många anmälningar. Juridikfrontens polisanmälan är bara en.

• att jag aldrig haft någon anmärkning på mina inkomstdeklarationer medan Skatteverket i samband med din deklaration för 2012 håller på att utreda mystiska transaktioner mellan ditt konto och hatsajten Avpixlat.

• att jag aldrig har attackerat människor medan du och dina partikamrater jagade folk med järnrör mitt i Stockholm i juni 2010.

• att jag som kommer från ett land som förtrycker kvinnokönet aldrig har nedvärderat kvinnor, medan du och dina partikamrater, fysiskt attackerade en kvinna och kallade henne ”hora” år 2010.

• att jag aldrig har behövt lämna mina uppdrag medan du lämnade dina politiska uppdrag i SD efter skandalen i november 2012.

• att jag har aldrig har brutit mot svensk lag, trots att jag är emot en del lagar i detta land. Jag använder mig av min yttrandefrihet, och min röst, för att bekämpa de lagar och regler som jag anser vara felaktiga, medan du struntar i Sveriges lagar och tar lagen i egna händer i form av ett järnrör.

• att jag aldrig har hatat någon för hans eller hennes kön, ras, sexualitet, nation, eller religion medan du sprider hot och hat mot flera folkgrupper som bor i detta land. De senaste kommentarerna på din blogg, som riktas mot araber, muslimer och homosexuella, är bara alltför typiska för ditt och dina åsiktsfränders tänkesätt.krinimlla

Den 11 september i år skrev nyhetstidningen Riksdag & Departement att muslimer beskrevs som djur i en av de kommentarer som du hade placerat på din blogg. Ordagrant löd texten: ”Muhammedaner är djur enligt mig och en bra Muhammedan är en död Muhammedan.” Med anledning av att du som ansvarig för bloggen lät denna och liknande kommentarer stå kvar blev du polisanmäld av den ideella föreningen Juridikfronten.

Frågan är hur iS! kan bidra till samhällets utveckling i ett Europa där utanförskapet växer och där populism i form av rasism ökar i en rasande fart. Fascismen klär sig i kostym idag. De har slutat marschera, men hatet är detsamma.

iS! vill inkludera både Borzoo Tavakoli och Kent Ekeroth, men då behöver retoriken avväpnas och hatet lämna kroppen. Det kan ske i goda samtal där sinnen öppnas och verkligheten vecklar ut sig.

iS! vill förändra samhällsklimatet och satsa långsiktigt på frågor som demokrati, gemenskap och livsfrågor. John F Kennedys uppmaning till amerikanska folket var: ”Fråga inte vad ditt land kan göra för dig. Fråga i stället vad du kan göra för ditt land.”

Vad kan du göra för ditt land?

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel.

Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

One thought on “Hatet i Riksdagen

  1. I punktform har du så klart fått fram främlingsfientligheten och det för sinnet så förgörande föraktet. Snyggt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *