Vi lever i en intressant tid

Putin annekterar det ryska till Ryssland, säger han…

Och Geert Wilders leder Partiet för frihet i Holland. I EU-valet 2009 fick PVV 17 procent av rösterna och i årets EU-val siktar de på att bli största parti och sedan bilda en främlingsfientlig front i EU-parlamentet.

Geert Wilders, tongivande politiker i Holland.
Geert Wilders, tongivande politiker i Holland.

Just i nu uppmanar Geert Wilders Haag-borna att rösta på en stad som ”kostar mindre och som har färre marockaner”. PVV leder opinionsmätningen i Haag.

I EU-parlamentet planerar PVV samarbete med franska Front National och andra högerpopulistiska och främlingsfientliga partier. Sverigedemokraterna satsar 15 miljoner kronor på att bli invalda i EU-parlamentet för att samarbeta med sina kollegor i det främlingsfientliga facket.

Geert Wilders lär bestämma allt inom partiet utan medlemsdemokrati och syns inte på gator och torg, mordhotad som han är.

Hur långt bort från detta är vi i Norden?

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel.

Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *