Ny samtalskultur

State of ease

”Tillstånd av lätthet, lugn och välbehag”, så kan rubriken översättas till svenska. Få känner så idag mer än i korta stunder. Det finns väldigt mycket att oroa sig för. Något skaver i vardagen när välbefinnandet inte är på topp mitt i välståndet.

iS! har för avsikt att bidra till ett mer meningsfullt samhälle. Vi vill förena kunskap och metodisk handlingskraft för att utveckla samhället, tillsammans.

Initiativet till samutveckling har tagits för att utveckla demokratin i samhället. Sverige är iS! ursprung, men det globala samhället är vårt syfte. Vi människor hänger ihop. Diktaturer, dödstraff, statligt sanktionerad korruption och fusk inom alltifrån val, till näringsliv och OS, påverkar alla samhällen.

Sverige och Norden är inte undantagna principerna för elitism, och maktmissbruk. Några exempel är Karolinska Institutet och Karolinska sjukhuset, företagsledningar i näringslivet och tyvärr även Riksrevisionen…

Kan ett gott samtalsklimat förändra samhället?

Ridderlighet är kanske inte det första en tänker på när det exempelvis gäller det Brittiska parlamentet. Debatten i underhuset består av att politikerna skriker och buar åt varandra. Systemet bygger på konfrontation och kan ses som en förlängning av debattklubbarna på Oxford och Cambridge. För säkerhets skull står de två partierna vända mot varandra på varsin läktare.

I Sverige är debatten delvis lite annorlunda. Men det, från början, grekiska ordet debatt betyder fortfarande ”slå ned”.

Titta vad dåliga de är
Titta vad dåliga de är

Initiativ Samutveckling är en ideell förening, partipolitiskt och religiöst obunden, som tänker och agerar på ett annat sätt. Vi bjuder in till öppna samtal i viktiga frågor för att öka medvetenheten i samhället.

Syftet med Initiativ Samutveckling är att stärka civilsamhället med hjälp av ett bättre offentligt samtalsklimat. Att bidra till det lyssnande samhället, där social hållbarhet är helt integrerat med ekologi och ekonomi.

Visionen är ett modernt samhälle baserat på människans inre tillväxt i balans med naturen. Vårt sociala liv utvecklas då inom ramen för de ekologiska begränsningarna, med ekonomin som ett medel – inte ett syfte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd *