Social hållbarhet

Ovisshet råder på många håll i samhället. Stressen finns, oavsett om vi pluggar, har jobb eller inte. Den privata ekonomin och hälsan är en fråga. Att klara arbetet eller skaffa arbete, oro i världen med terror och flyktingar, är andra frågor. Mobbning i skola och samhälle, utanförskap och motsättningar mellan olikheter, klimat och den ovissa framtiden är ytterligare exempel på vad som påverkar oss alla.

Media rapporterar mest om eländet i världen och en viss maktlöshet sprider sig. Enkla lösningar blir svaret för många…

24ansiktenLITEN

Men komplexa problem har sällan enkla lösningar. En ledares budskap är nog inte svaret. Vi tror på ett ökat samarbete i samhället.

Varför trängs människor i städer? Det finns ju lugnare ställen att bo och arbeta på. Är det ändå utbytet med och närheten till varandra som driver oss till att tränga ihop oss? Att vi vill mötas?

Vad längtar du till?

Trots vårt materiella välstånd saknar många såväl lycka, som meningsfullhet, hälsa, gemenskap, fred, närvaro, och kärlek i sina liv.

Goda samtal bygger på tillit och öppenhet. De skapar personlig utveckling, och ibland något av mötets magi…

world-cafe3
Goda samtal utvecklar samhället genom individens möten med andra!

Få har dock ett sådant utbyte med sina grannar, eller med sina arbetskamrater och sin släkt. En del vill inte ha en så nära kontakt. Finessen med en mötesplats är att de som söker sig dit – vill mötas. Du och jag behöver kanske en mötesplats. Avslappnat som ett café. Vi kallar det iScafé!

Syftet med Initiativ Samutveckling är att stärka civilsamhället med hjälp av ett bättre offentligt samtalsklimat. Att bidra till det lyssnande samhället, där social hållbarhet är helt integrerat med ekologi och ekonomi.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd *