Välkommen till sköna samtal!


iScafé! är en trygg mötesform, baserad på demokratins grundläggande värderingar, där alla är välkomna. 

Caféet har en värd som tar emot dig som gäst. Själva samtalet har sin egen dialogvärd. Med denna välkomnande form kan olikhet i åsikter och kulturell bakgrund ge konstruktiv energi i mötet!

iScafé! Stockholm 2017

Anmälan görs i facebook-gruppen iScafé!

iScafé! Nacka Forum

Biblioteket varannan måndag kl 17:15-18:45

Den  27/11 och den 11/12

Ibland har vi ett förutbestämt samhällstema för dessa iScaféer. Ibland inte. Det viktiga är nyfikenheten att utforska vad ett öppet samtal i närvaro och aktivt lyssnande kan ge!

Cafévärd: Jan Malmqvist

iScafé! Klustret

Klustret Stockholm Mäster Samuelsgatan 36. Kl 17:00 – 19:00

En gång i månaden under hösten:
Nästa gång den 4/12.

iScafé! Klustret är ett möte med lyssnandet i fokus. I en smått avgörande tid för världen har iS! slagit in på det goda samtalets väg. Istället för retorik och vältalig expertis erbjuds ett möte där alla är välkomna.
Stockholm är i grund och botten en mötesplats med närhet som drivkraft. Men utan närvaro, inget riktigt möte. På iScafé! Klustret känner du skillnaden mellan retorikens yta och lyssnandets innehåll.

17:00 – 17:29 Drop in och mingel


17:29 – 19:00 Dialog

Du kommer tas emot av en cafévärd och samtalet hålls av en dialogvärd. Tack vare vårt nära samarbete med Mindfulnessgruppen, kommer vi snabbt in i det sköna, avslappnade och vakna samtalet. Det kan vara ett (samhälls)tema, eller inte. Det viktiga är nyfikenheten att utforska vad ett öppet samtal i närvaro kan ge!

Dialogvärd: Olivier Winghart

Berättelser om Sverige

Hur ser din verklighet ut? Vad har du för berättelser om Sverige?

Vi har en vision om ett samhälle med förmågan att lyssna. Ett samhälle där vi ser och respekterar varandra. Ett samhälle där vi möter mänskliga behov av trygghet, frihet, gemenskap, utveckling och meningsfullhet. Ett Sverige där vi tar ansvar för varandra, för oss själva och samhället i stort.

Vi vill bygga en ny berättelse och där du är en del av den. Kom och dela med dig av din berättelse! Vi är nyfikna på dig som person, så kom bara som du är.

När: 17/11 kl 9-10.30,
21/11 kl 18.30-20.00,
28/11 kl 18.30-20.00

Var: NAV – Sickla Industriväg 6C, plan 6

Hur: Samtalet hålls av professionella dialogvärdar. Vi ansvarar för att det blir ett öppet och tillitsfullt samtal där vi respekterar varandras åsikter och lyssnar till varandra.

Välkommen!
Sanna Rådelius, Per Hörberg och Daniel Wernstedt

Anmälan på Facebook – sök ”Berättelser om Sverige”!

 

iScafé! Bonne Mécanique

Bonne Mécanique Vartoftagatan 45

Mitt på Söder i Stockholms pulserande hjärta ligger en cykelverkstad utöver det vanliga. Bonne Mécanique. Här bjuds vi in för att umgås i mekanikens värme. Ekologiska rätter finns och är det lite kallt ute, så står det ett stearinljus tänt mitt i verkstaden.

iScafé! är en trygg mötesform med lyssnandet i centrum. Den avslappnade atmosfären gör att alla samhällsfrågor kan tas upp och helt olika åsikter ger energi i samtalet, men inte en debatt.

Samtalet leds av en dialogvärd, Per Hörberg. Varmt välkommen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd *