The State of Ease

Eller på ren svenska: Tillståndet av välbehag och lätthet.

När vi har balans mellan sinnet, hjärtat och känslan, så uppstår denna form av inre samstämmighet. Psykisk och fysisk koherens kallas det av forskare i USA. När det kognitiva i hela vårt nervsystem befinner sig i ett energiskt samspel med hjärtats intelligens och hela vår känsla, då råder koherens i vårt inre. Vi upplever det som en inre frid och harmoni.

Om fler närmar sig detta tillstånd, uppstår ett öppet samarbete mellan oss som kan bidra till lösningar på svåra knutar. Den som befinner sig ofta i detta sköna tillstånd, känner en förhöjd livskänsla och glädje i livet. Närvaron ökar och stressen minskar för den som är i kontakt med sig själv och andra på riktigt.

En inre solid struktur som släpper in ljuset och låter det växa
En inre solid struktur som släpper in ljuset och låter det växa

Vem vill inte leva livet avslappnat och energifyllt? En av nycklarna för att komma dit är att bygga upp den inre förmågan att hantera omvärldens händelser. Resiliens handlar om denna inre stadga och spänst, som skapas av en fysisk och psykologisk följsamhet. Det ger människan sin återhämtningsförmåga.

Notera gärna min lek med ord i rubriken: ”Ease” uttalas ju ’is’ – och det är ju det Initiativ Samutveckling kallas bland allt fler människor. ’i-ess’ är något helt annat, så låt oss se och njuta av skillnaden. ”Being at ease” :)

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel.

Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *