Skillnaderna ökar i skillnadernas Stockholm

Antalet sjukdagar i vissa delar av Bromma är 4. I Akalla, Farsta strand, Husby, Hässelby strand, Hökarängen, Rinkeby, Sätra och Tensta är antalet sjukdagar fler än 30 per år. Och då är ändå arbetslösheten betydligt större redan från början i de senare områdena.

13 procent av treåringarna i Rinkeby har karies, mindre än en procent på Kungsholmen. I Rinkeby lever 42 procent av alla barnfamiljer i ekonomisk utsatthet.

1270359

Och skillnaderna ökar. I de tio stadsdelar med lägst inkomstnivå för barnfamiljer ökade inkomsterna endast med 20 procent mellan 2005 och 2012. Genomsnittet för Stockholm var under samma period 45 procent.

Skolresultat för vissa skolor i Järva är att knappt hälften går ut grundskolan med gymnasiebehörighet. På Norrmalm lyckas 94 procent av skolbarnen med detta.

Grogrund för kravaller?

Något att vara stolt över som stockholmare och svensk?

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel.

Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *