iScafé! – Berättelsen om Sverige

Det finns få platser i samhället där vi kan slå oss ned och prata med varandra utan att behöva köpa något. iScafé! är en sådan plats där det räcker att bara dyka upp och närvara. Ett litet samhällslabb där alla är lika viktiga och välkomna. För att ett demokratiskt samhälle ska fungera, behövs tillit. Det gungar lite kring det i dagens Sverige som är en del av populismen i världen.

Vi bjuder därför in till öppna samtal om vårt Sverige i världen. Samtal som går ut på att lyssna till andras berättelser. Den som lyssnar blir i denna samtalskult även lyssnad på.

10170782_10151977238337657_1819779098598142152_n

Våra drygt 500 iScaféer har hittills lockat ung som gammal från hela samhället att mötas en stund för att lyssna och resonera. Temat är en aktuell samhällsfråga. Men vi pratar inte om politik. Däremot vill vi verka för att stärka demokratin inifrån. Att fler känner sig inkluderade i samtal för att utveckla samhället. Och det är kanske en slags ny politik!

Syftet är att delta i ett samtal med lyssnandet i centrum. Då kan alla lära av andras perspektiv och det som från början kändes främmande, kan bli väldigt berikande. Delvis kan vi se verkligheten på ett nytt sätt. Det öppnar upp för mer samarbete, istället för att kanske hamna i ett motsatsförhållande.

En van dialogvärd håller i själva samtalet.

Vi har regelbundet iScafé! i Nacka Forum, Visby och i Stockholms city.

Anmälan till iScafé!

Gå in till iScafé! på Facebook och anmäl dig till gruppen. Sedan kan du klicka på Evenemang, så ser du nästa iScafé!, tid och plats. Om du inte har Facebook, gör en intresseanmälan till ett iScafé! via marina.hammer@vkonsult.se

Varmt välkommen att samutveckla!

För anmälan och löpande information om iS!, se Facebook !

lottavess-2

 

 

 

 

Foto lottavess.se

One thought on “iScafé! – Berättelsen om Sverige

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *