Luta sig tillbaka?

Vi fortsätter att ta initiativ för att samutveckla samhället. Bäst-före-datumen för gamla metoder verkar ha gått ut. Samhället är för komplext och polariserat för att hålla samman med debatter som mer handlar om personangrepp, än att bygga vidare på samhället.

I helgen höll Initiatives of Change (IofC) ett stort seminarium i Kista. Huvudtalare var Rob Corcoran från IofC US. Sedan 1990 har de hållit i en samhällsprocess för att minska de etniska klyftorna i Richmond, Virginia. Samma ställe som var slavhandelns centrum i USA och som var huvudorten för nordstatarna i det inbördeskrig som skördade fler dödsoffer för USA än båda världskrigen, korea- och vietnamkrigen tillsammans.

IofC fungerar som katalysator och en bärande person för förändringen blev efter 15 år borgmästare i Richmond och sedan senator för Virginia.

gettyimages-584738976_wide-7a47209fca4da0150d11e9d012b9a02c8ff9b40f-s800-c85

Tim Kaine är demokraternas vicepresident-kandidat. Han menar att om nu vita amerikaner har ett människovärde, så har även latinos och afroamerikaner samma värde. Tim har verkat för försoning länge som jurist i civilrättsfrågor och i hur bostadsområden utformas i USA.

Under seminariet i Kista organiserade vi ett iScafé! som blev väldigt starkt. Tio länder, tre världsreligioner och åldern 10-95 år var representerad.

Inför Almedalsveckan 2017 planerar vi under veckan stora möten i Visby!

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel.

Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *