Jag, jag och så jag

Som arrangör finns det många chanser att få fascineras av människors beteende. Som att överhuvudtaget anmäla sig, eller inte till eventet. Att hålla ett viktigt möte ”öppet” så länge som möjligt, för att sedan ”känna in” när tiden närmar sig. Och därmed låta arrangören stå där med godtycket upp i halsen. ”Hur många kommer, räcker maten, när ska vi börja, hur länge till ska vi vänta på att några till kanske kommer?”

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Människan söker mening och gemenskap, men fastnar ofta i sin individualitet och konsumtion av upplevelser – och saker. Är det så att vi dövar oss i förströelse, istället för att upptäcka det sköna som, bara lätt beslöjat, finns där rakt framför mig?

Före och efter ett yogapass ska jag stressat pyssla med mobilen, till lokalen har jag stressat och efteråt är det ju så mycket jag måste göra…

Vad sägs istället om att leva ”som en yogi”, dvs i närvaro? Att dagligen upptäcka det sköna, som finns där hela tiden. Att släppa jag, jag och jag – för att släppa in det gemensamma och naturliga?

iS! bejakar den kollektiva intelligensen. I vårt samarbete med TeaterX på Unga Klara senast, visade hur lättillgänglig denna intelligens är – med 120 personer från alla världsreligioner, åldrar och ekonomiska förutsättningar. Vi fortsätter under Almedalsveckan, v 27. Välkommen!

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel.

Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

One thought on “Jag, jag och så jag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *