Läs mer om iS!

För dig som vill överblicka iS! på ett par minuter – iS! – en sammanfattning

Vill du veta ännu mer om hur vi ser på samtid och framtid, läs gärna Det Lyssnande Samhället

Och vill du tjuvkika i en ännu ej utgiven bok – se Det lyssnande samhället i ett nötskal.

Initiativ Samutvecklings hederskodex

Vanliga frågor om iS!

Årskonferens 2016

Årskonferens 2015

Årskonferens 2014

Årskonferens 2013

Varför? Vad? Hur? För vem?

Initiativ samutveckling är en obunden ideell förening med syfte att vara en katalysator för ett mer medvetet samhälle. Vi är ett löst sammansatt nätverk av människor som i varierande grad vill engagera sig i utvecklingen av samhället. iS! är mer en kultur, än en organisation. Vi bidrar till social hållbarhet genom det goda samtalet i samhället.

iS! utvecklar samhällsklimatet så att de många perspektiven kan respekteras, inte minst inom politiken. Vi erbjuder arenor för samutveckling av samhället till nyfikna människor som ser möjligheten att samtidigt växa själva. iScafé! är vår metod. Öppna möten med goda samtal kring olika teman – i små och större lokaler, på bibliotek och under Almedalsveckan.

Kulturen och förhållningssättet samutveckling, sprider vi via sociala medier, seminarier och iScafé! De många människorna är nyckelpersoner. Goda samtal underlättas med våra Dialogvärdar. Föreningen drivs ideellt i projektform.

Några nyckelbegrepp: ”samtal Sverige behöver”; att ”samhällets kärna är samarbete”; och vi följer ”det goda samtalets väg”.

Värderingar inom iS!

Under arbetet på årskonferensen 2013 med att hitta iS:s gemensamma värdegrund, kom det fram en lång rad värderingar som de flesta kunde vara överens om. Det var dock sju av dem som stod ut. Dessa sju värderingar röstades fram till att vara bärande för Initiativ Samutveckling:

  • Lyhördhet/lyssnande
  • Mod
  • Autenticitet
  • Integritet
  • Integrerande
  • Samskapande
  • Co-evolutionär

Om alla samutvecklar lite mer, så byggs demokratin starkare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd *