Häng med till Almedalen i sommar!

Vi som är drivande inom iS! vill verkligen förändra samhället. Från en marknadsplats där snart sagt allt handlar om att köpa och sälja. Från ett konsumtionssamhälle baserat på yttre värderingar som att tillväxt är det enda möjliga och att jag hela tiden måste uppgradera mina prylar. Från medias och politikers debattlystnad…

Vi vill utveckla ett samhälle där fokus ligger på hur vi vill leva livet. Där fokus ligger på långsiktighet och hållbarhet. Där ekonomi blir ett medel och inte ett mål. Det är i mina ögon ett stort misstag att tro att det är tillväxten som driver allt framåt. Nej, det är vår strävan som gör det. Konsekvensen har bland annat blivit tillväxt.

iS! belyser därför en alternativ strävan. Vad sägs om att må bättre? I ett läge där vi ”borde vara lyckliga” med tanke på våra ekonomiska nivåer, så tar 800 000 svenskar receptbelagd medicin mot depression regelbundet. Genom att fokusera inre värden som välbefinnande, gemenskap, inkludering i samhället – så kommer vi leva rikare med mindre utsläpp av fossila bränslen.

ettan_alme_2013

Häng med oss till Almedalen, gör en insats. Vi behöver mycket hjälp. Temat är:

Framtidens politiska samtal redan nu i Almedalen

Vi drivs av oro för att många tar demokratin för given, att samhället blir en marknadsplats och att utanförskapet gror.

Vi drivs av en längtan efter ett mer inkluderande samhälle där befolkningen upplever sig mer delaktig i samhällsbygget.

Vi bjuder därför in till samtal mellan politiker, tjänstemän, lobbyister, medborgare, journalister, näringsliv, arbetslösa, studenter. Heterogena möten som visar homogeniteten i de gemensamma behoven och drivkrafterna!

Initiativ Samutveckling utvecklar samhällsklimatet med hjälp av det goda samtalet. Politik är inte bara för politiker. Samhället byggs och utvecklas av människornas attityder och insatser av olika slag. Vår målbild är att samhället samutvecklas av de många människorna – med långsiktiga politiska förutsättningar som grund.

iS! erbjuder i Almedalen möten som förtydligar

Vad som skiljer en dialog, från debatt.

Varför demokrati?

Vad samutveckling är och inte är

Hur vi kan forma framtidens skola

Hur livsfrågor som sex och genus kan bli en mer naturlig del av vardagen

Samarbetspartners är preliminärt Skolvåren, Gestaltakademin, några teatrar, en iskaffe-producent…

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel.

Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

2 thoughts on “Häng med till Almedalen i sommar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *