God jul

jultomtenDu och jag har alltid möjligheten att förändra vårt beteende. Det är genom vårt eget sätt att agera som det går att göra världen lite bättre. Varje människa kan göra skillnad genom att välja det som känns sant framför det som känns fel. Även du och jag kan göra ett vägval. I stort och i smått, varje dag.

Peka inte finger, skyll inte på andra, utan bidra själv istället!

Det personliga ansvaret är och förblir grunden för ett sunt samhälle. Du och jag är inte är offer för omständigheterna. Det är bara något som vi skyller på. Bara vårt agerande kan göra tillvaron något bättre.

Det handlar inte om att jobba hårdare, eller om att ha dåligt samvete. Det handlar om att bryta sina bekväma mönster och våga sig ut på nya spår. Genom att fortsätta som vanligt och samtidigt klaga på att inget bra händer…

Ah, du förstår – God Jul!

 

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel.

Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *