Glad i vårvärmen?

De senaste decenniernas globala uppvärmning påverkar vår möjlighet att leva ett normalt liv framöver.

Klimatförändringar är ett faktum och problematiken verkar accelerera. De senaste fem åren är de varmaste som någonsin uppmätts. 2015 var allra varmast och årets första månader ligger ännu högre.

”Face the Future” heter Världsmetereologernas organisation WMO senaste rapport. Den globala uppvärmningen kommer att synas i värmeböljor, värre torka och skyfall. Sannolikt kommer vi få mångfald fler flyktingar i världen som en konsekvens av detta. Inte minst då haven kommer att stiga med smältande poler.

Koldioxidhalten i vår atmosfär har i 800 000 år, enligt borrkärnor från isen i Antarktis,  legat under 315 miljondelar. Vid senaste mätningen är värdet över 406 miljondelar. 400 ansågs vara ”gränsen”…

Håller vi på att tappa greppet?
Håller vi på att tappa greppet?

Så frågan är om vi ska fortsätta att konsumera oss ur detta? Eller om vi, förutom elbilar och hållbar teknik, ska dra i handbromsen hårt och bestämt?

Kan en ökad samverkan över alla gränser ge oss den näring som individualismen söker i konsumtionen?

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel.

Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *