Exemplet Högsby kommun

”Samutveckling handlar om att göra politik till en naturlig och positiv del i varje människas vardag istället för en abstrakt förpliktelse enbart vart fjärde år”, skriver Jonas Andersson i Högsby. Jonas vill bli en samutvecklande politiker i Högsby och driver valrörelse utifrån iS! ideologiska grund.

Den ideella föreningen Initiativ Samutveckling är partipolitiskt obunden. Vi vill omforma det politiska systemet så att alla får möjlighet till verkligt demokratiskt inflytande över samhällsutvecklingen. Detta med det goda samtalet som grund.

Kyrkebro i Högsby
Kyrkebro i Högsby

”Många politiker har goda intentioner med sitt engagemang, men i den rådande politiska kulturen och det partipolitiska maktspel som denna kultur givit upphov till, så tappar de goda intentionerna kraft och en harmonisk samhällsutveckling omöjliggörs. Många människor, såväl politiker som vanliga medborgare, längtar efter en sundare politisk kultur där fler kan vara delaktiga och som kan bidra till en mer harmonisk samhällsutveckling”, skriver Jonas Andersson i sitt valmanifest.

Vad säger du om detta?

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel.

Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

One thought on “Exemplet Högsby kommun

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *