En moské mer eller mindre

Vad rör det mig att några moskéer sätts i brand?
Massor, speciellt om jag betraktar mig som svensk och vet en gnutta om religion. Som att judendom, kristendom och islam, med Moses, Jesus respektive Muhammed, alla enligt myten är ättlingar till patriarken Abraham. Alla religionerna tror på Adam och Eva, Kain och Abel osv. Så varför hetsa upp sig så, varför hota de som tror på samma historia? Jag hetsar upp mig kring detta, för jag vill som svensk stå upp för religionsfriheten och demokratin i Sverige.

moskebrand

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel.

Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *