DET RÄCKER NU!

När stora samhällsfunktioner sviker sägs orsaken ofta vara brist på resurser, frågan som då uppstår blir: Varför tillförs inte dessa funktioner mer resurser?

I min familj satsar vi t ex mycket på ekologiskt!
Det vi satsar på gör oss sällan besvikna och förhoppningsvis inte givaren heller, för detta är att ge och återge. Ett förhållningssätt utan förlorare, alla ger lite mer. Jag skulle kunna säga ge och få men Du får inget utan att ge lite extra, och när det ges … ges det tillbaks.

Visar snålheten på tänkandets begränsning?
För hur skulle världen se ut om vi tillförde så mycket resurser det går istället?

Plus minus, bra och dåligt, rätt eller fel, allt finns i det gemensamma ansvaret!
Inneboende i begrepp som ”kvalitéer” är dess förmåga att vara tidlöst, neutralt.

Konkurrens uppstår i tankes rörelse över tid, minnets rörelse mellan dåtid och framtid.
Att leva utan konkurrens och prestation är en livsstil utan tävling, såsom naturen ger och återger, ett tidlöst och tillåtande varande med det som är, och tankens rörelse förhindrar detta tidlösa (tanke = tid).

 

keps

 

INGEN KAN FÅ TILLBAKA BÖRJAN MEN ALLA KAN BÖRJA PÅ NYTT
Ingen kan backa tiden men alla kan starta om på nytt. Ingen kan dra tillbaka tiden men alla kan starta nu. Ingen kan börja vid början, men alla kan börja idag.

Hur skulle världen se ut om utgångsläget istället för att snåla är att tillföra resurser, att samarbeta, att ge och återge?

 

Dagens låt: Till the Womb Gives Birth med Anael

Thomas Romlin

Thomas Romlin

Medlar icke dualistiska insikter såsom det existentiella.
Gillar enande och subjektiva upplevelser vilka då och då brukar kallas för kärlek ;-)

One thought on “DET RÄCKER NU!

  1. När inkomsten är begränsad tvingas människor att välja det alternativ de har råd med. Detta skulle kunna justeras genom skatteväxling. D v s mer skatt på det som är ohälsosamt för människa och miljö och mindre på de som är hälsosamma, med motiveringen att det ändå är skattebetalarna som i slutändan måste bära de kostnader som uppstår när människor pga bristande kunskaper, resurser eller ren girighet väljer att producera / bruka det som bryter ner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *