Det goda samtalets väg

Inititiav Samutveckling förkortas iS! Tillsammans smälter vi isen i ett allt varmare samtal. Samtidigt behövs ju is vid polerna, för klimatets skull.

Is som smälter blir vatten, som blir vattenånga vid upphettning. Tre tillstånd av det vatten som gav livet en förutsättning på jorden. Detta speglas i att vi människor till största del består av, vatten.

Fyrkantigheten i oss kan smälta när vi börjar lyssna till olika perspektiv
Fyrkantigheten i oss kan smälta när vi börjar lyssna till olika perspektiv

Lilla ”i” kan lekfullt få åskådliggöra det spanska imperativet. iCaramba!, stavar spanjorerna. Det är också en flört till ”fruktgänget i Californien” – iPad osv. Och det markerar ett alternativ till ”IS”.

iS! står för ett nyfiket utforskande samtal, som bidrar till att påverka klimatet i samhället. Ett samtal som utgår mer från att människor är nyfikna, intresserade och öppna för personlig utveckling, än att de vill driva sin egen bestämda åsikt. Fyrkantighet som mjuknar i samtalet…

Nyfiket utforskande bygger på att du kan lära dig precis lika mycket av den som sitter bredvid dig på tunnelbanan, som av en ”expert” i teve.

iS! förändrar samhället genom att fler börjar att se det med nya ögon. Likheterna mellan oss är fler än olikheterna. Ledarskapet, för detta lite vidare perspektiv på tillvaron, börjar hos dig själv, fortsätter i samutveckling och i ett öppnare samhälle utifrån de roller du och jag har där.

Vill du prova det goda samtalets väg?

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel.

Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *