Dag Hammarskjöld lever i många

Redan 1947 kommenterade han den ökade flygtrafiken till naturen.

”Varför ägna sig åt långresor till vildmarken när stillheten finns inom oss. Den som fångar oss, renar oss och ger oss återhämtning.”

Ja, varför belasta klimatet med ännu en resa – ”för att komma bort”?

När det är hem vi vill.

Dag Hammarskjöld var en naturmänniska som ofta vandrade i de svenska fjällen. Som FN:s generalsekreterare dedicerade han meditationsrummet i FN-skrapan i New York som följer:

”Vi har alla ett inre rum av stillhet, omgivet av tystnad. Detta hus, ägnat att bidra till fred, ska ha ett rum för yttre tystnad och inre stillhet.”

Det kanske inte är mer information, debatt eller ord vi behöver. Den som är i kontakt med sina känslor och sig själv, ser och hör vad världen behöver. Alla andra är blinda och döva. Fler ord väcker bara förnekelse och misstro.

Behöver inte klimatet och freden att fler människor får kontakt med sig själva? Att vi istället för att uppsöka en exotisk natur, stannar upp och får kontakt med vår egen?

Eric Ericsonhallen den 15/10 och våren 2019. Inom oss alla finns ett centrum av stillhet – omgivet av tystnad
Eric Ericsonhallen den 15/10 och våren 2019. Inom oss alla finns ett centrum av stillhet – omgivet av tystnad

 

Välkommen 17:30. Inget insläpp efter 18!

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel.

Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *