Då eller sen?

Den som prickar mittemellan blir en vinnare i lyckans rike!

Få säger sig vilja bli mindre närvarande i sina liv. Men fortsätter ändå att ha dåligt samvete för något de borde gjort, eller ha ångest för vad som kan inträffa i framtiden.

Närvarande är den som har sin uppmärksamhet här och nu. Belöningen är en naturlig handlingskraft som kommer inifrån. Den som tänker lite väl mycket blir ofta smått förlamad av alla alternativ som står till buds – och hur fel det kan bli. Den som är närvarande grämer sig inte så mycket och oroar sig mindre.

Du som är närvarande möter andra mer naturligt. När du är dig själv, så blir andra sig själva. Det leder till mer kärlek, harmoni och frid i ditt liv. Till råga på allt blir du mer skapande.

Det är egentligen enkelt att vara närvarande. Att bara vara. Men detta är inte lätt ett samhälle befolkat av ”huvudfotingar” – treåringens teckning av människan med ett stort huvud, ingen kropp, men ben som springer direkt ur huvudet. För det är det som är hemligheten: att vara i sin kropp och inte i sin knopp.

Den som är närvarande är i sin kropp. Precis som höjdhopparen i ansats och hopp. Den som tänker kan inte vara i nuet och blir otajmad. Prova att slå ett golfslag och samtidigt tänka!
Den som är närvarande är i sin kropp. Precis som höjdhopparen i ansats och hopp. Den som tänker kan inte vara i nuet och blir otajmad. Prova att slå ett golfslag och samtidigt tänka!

Vi må leva i ett välstånd. Men de flesta verkar vara fångar i tankarnas terrorism. Hela tiden nya tankar som pladdrar än hit, än dit. Som en tjattrande apa håller huvudfotingen på. Jobbiga minnen, vägran att släppa oförrätter och att säga förlåt själv…

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel.

Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Spamskydd *