Avgörande samtal i Almedalen?

Sommaren är här och om några veckor bär det av till Almedalsveckan i Visby. När våra folkvalda går ut i sociala medier, så pratar de mest med andra politiker. Medborgarna får samma sak som i ”gammelmedia” – riktade budskap, gärna bearbetade av retorikexperter och PR-folk först.

Donald Trump andas morgonluft i egenskap av att faktiskt bli president för Amerikas Förenta stater, det vi brukar kalla USA. Han får ”vatten på sin kvarn” när en muslim dödar 50 amerikaner på en gaybar. Inte bara 11 miljoner mexikaner ska ur landet, alla muslimer också. Denna man kan retorik som bygger på människors rädsla och känslomässiga ego. Men han verkar inte bry sig så mycket om de som dog, eller deras familjer.

Initiativ Samutveckling, Samtalsaktivisterna med flera aktörer för det goda samtalet, står för en helt annan linje. Den att mötas på riktigt och samtala sig fram till lösningar. Det ger tid för reflektion och perspektiv.

230px-Flag_of_the_United_Nations.svg

I Almedalen kommer vi att torsdagen den 7 juli ha ett av de mest uppmärksammade eventen: FNs ”Transforming our world: the 2030 Agenda for Sustainable Development”. FNs medlemsländer tog ett gemensamt beslut om denna agenda som omfattar ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet. Inititativ Samutveckling lägger gärna den avgörande pusselbiten: den inre hållbarheten i vår stressade befolkning.

Passande nog har vi Anders Wijkman, Ordförande, Miljömålsberedningen som en av experterna under seminariet: UN’s Agenda 2030 – can a positive vision help us achieve sustainability faster? http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/36685?redir=%23eidx_4

Varmt välkommen till vår mötesplats Almedalens goda samtal – möten världen behöver!

Per Hörberg

Per Hörberg

Beteendevetare och författare kring ledarskap, organisation och personlig utveckling. ”Samarbetsminister” för lösningar i samhälle och organisation. En patriot som är stolt när Sverige gör rätt och som vill påverka när det går fel.

Per är morfar och farfar, en seglare som gillar att sporta och bidra till det globala samhällets utveckling. Har bidragit till två stabila friskolor på Lidingö. Leder initiativ Samutveckling! och Wellnessguide. Förr IKEA-chef och reservofficer, nu koordinator av relationer så att chefer blir ledare, grupper blir team och så att medarbetare och medborgare blir samutvecklare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *



Spamskydd *